Gerdine Duijsens

Lyrisch expressionisme in zijn zuiverste vorm. Kijkend naar de schilderij van Gerdine Duijsens zien we onszelf.

Champagneslobberaars

Trefzekere en onthullende inkijkjes in het rijke, lege leven van de partijtijgers en de receptie-verslaafden, de oesterslurpers en champagneslobberaars, de mateloze schransers en de tomeloze drinkers, de dronkenmansbidders en de borrelbabbelaars, de hotemetoten en de nietsnutten, die zij inmiddels in meer dan duizend doeken in al hun onbenulligheid en ijdelheid heeft geportretteerd.

Ontsnappen

Toch zijn het niet alleen maar opgeblazen gebakkenlucht- verkopers die haar kleurige doeken bevolken. Gerdine zet haar figuren in hun onbewaakte ogenblikken met milde spot te kijk als hun kwetsbare en onzekere zelf, wanneer zij, zich onbespied wanend, voor even proberen te ontsnappen uit een wereld waarin status, kennis, protocollen en macht hen gevangen houden.

Lyrisch expressionisme

Lyrisch expressionisme in zijn zuiverste vorm. Kijkend naar de schilderijen van Gerdine Duijsens zien we onszelf. Er is niets aan te doen, een glimlach speelt om onze lippen, een giechel kruipt omhoog langs het middenrif. Daarom willen we haar doeken aan onze muren hebben. Omdat ze ons iets over onszelf vertellen. Omdat ze echt zijn.

 

  • Kunstschilder
After all, you don't become an artist. You're born an artist

De eettaferelen, haar handelsmerk
Gerdine Duijsens heeft een zeer herkenbare stijl, die in vier hoofdvormen kan worden verdeeld: eettaferelen, dieren, abstracten en portretten. Haar mensen zijn levensgenieters, een tikkeltje blasé of belachelijk, arrogant of onzeker, vrolijk of verveeld. Haar dieren zijn temperamentvol, krachtig, dynamisch en snel, haar abstracten zijn boeiend gelaagd en spannend en haar portretten zijn van alle tijden. De eettaferelen zijn Gerdines handelsmerk geworden en genereren een gestaag groeiende schare liefhebbers, waaronder steeds meer mensen uit het buitenland.
En dan komt die lachkriebel weer omhoog langs ons middenrif. Hij strijkt langs onze slapen en woelt door ons haar. Hij prikt achter onze ogen en klopt in onze keel. Die mensen op die doeken herkennen wij, ze zijn familie van ons, het zijn onze vrienden, wij zijn het zelf. Ze ontroeren ons, we moeten een beetje om ze lachen. Wij houden van ze en we willen ze bij ons hebben. Omdat ze ons blij en gelukkig maken.

(geschreven door journalist Annette Wierper)

“Al een leven lang fan!”

Sheila Haasnoot She Art Gallery
Contact

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of buiten de openingstijden langskomen?
Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×